ME Cars heeft al jaren lang ervaring in revisie van motoren.Gedurende die jaren hebben wij ons gespecialiseerd in Smart motoren.

"Het  bekende probleem bij Smart motoren"

Extreem hoge olie verbruik met als gevolg vastlopen en of op 2 cilinders draaien. 

Draait de motor op 2 cilinders dan is er gegarandeerd een uitlaatklep verbrand daar deze het heetst worden qua temperatuur. Hierdoor verliest de desbetreffende cilinder gelijk zijn compressie. De werkelijke oorzaak van het verbranden van de klep is het gevolg van een te hoge olielekkage langs de zuiger/cilinderwand dit omdat de cilinders ovaal geworden zijn door fabricage fouten vanaf fabriek. De zuigerveren dichten deze afwijking dan ook niet goed meer af. Uiteindelijk komt de olie boven de zuiger en wordt mee verbrand met het brandstof/lucht mengsel wat uiteindelijk resulteert in pingelen van de motor. Vrij vertaald: een verkeerde ontbranding, met als gevolg een veel te hoog vlamfront tijdens de ontbranding, zware thermische overbelasting van het materiaal en dan verbranden van de klep en of bougie door de te hoge compressie eindtemperatuur is op den duur een feit.

Waarom onze revisie motoren?

Er worden ruimschoots Smart revisie motoren aangeboden, echter wordt daar vaak de werkelijke oorzaak niet aangepakt. Er worden in deze vormen van  revisie vaak alleen de kleppen, zuigerveren en drijfstang lagers vervangen. Helaas zal het olie verbruik dan nog onacceptabel hoog zijn door de ovale cilinder wanden. Wij gaan voor revisie zoals het hoort en pakken daar dan ook de oorzaak aan.

Onze revisie procedure: De cilinders worden opnieuw geboord en dan voorzien van de 1e overmaat nieuwe zuigers. De cilinders zijn dan weer mooi rond en zullen met de nieuwe zuiger en zuigerveren weer volledig goed afdichten, waardoor er dus “geen” olie meer boven de zuiger terecht komt.

Vervolgens: 

·         Slijpen van de krukas en vervangen van drijfstang en hoofd krukas lagers (1e 2e of 3e overmaat)(indien nodig)

·          Kleppen, klepgeleiders en hydraulische klepstoters vervangen en kleppen in schuren.

·          Herstel van klepzittingen

·          Oliepomp vervangen incl. overdruk ventiel

·          Cilinderkop en motor blok afpersen

·          Cilinderkop vlakken (indien nodig)

·          Nieuwe kettingset distributie

·          Pakkingen rubber afdichtingen en keerringen vervangen.

Tevens monteren wij een nieuwe gemodificeerde  kunststof carterpan MET aftap plug. 

Dit om het verversen een stuk makkelijker te maken en voorkomt dat er door de jaren slutch achter blijft in de carterpan, wat ook bij de smart motoren voor flinke motorschade kan zorgen daar de aanzuigbuis naar de oliepomp verstopt kan gaan zitten.

Wij leveren losse revisie motoren, maar uiteraard kunnen wij deze ook uit- en inbouwen in uw Smart. En ook kunnen wij indien u wenst uw eigen Smart motor reviseren.

Prijzen:

Smart 600 cc revisie motor  €   990,00*

Smart 700 cc revisie motor  € 1120,00*

Volledig in- en uitbouw + alle vloeistoffen en uw Smart weer rijklaar + € 495,00

Garantie 12 maanden.

*met inruil van oude motor

Alle vernoemde prijzen op deze site zijn excl.Btw.

Ook kunnen wij de externe onderdelen voor uw Smart motor leveren, zoals turbo’s, waterpompen, dynamo´s, startmotoren  ed.

Voor informatie hier over en of prijzen zijn wij bereikbaar via telefoon en e-mail, maar u kunt natuurlijk ook even langs komen voor een goed advies.